Water afsluiten gaat niet zomaar

Sinds 1 juni 2012 geldt een speciale regeling (regeling afsluitbeleid voor kleinverbruikers van drinkwater) waarbij mensen met een schuld bij het waterbedrjif extra worden beschermd. Water behoort tot de eerste levensbehoefte en is noodzakelijk om gezond te kunnen leven. Bovendien hebben waterbedrijven een monopolypositie. De regeling stelt een aantal extra voorwaarden waaraan het waterbedrijf moet voldoen om af te kunnen sluiten. Niet vrijblijvend, zo blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Amsterdam. De rechtbank wees een verordening tot onderbreking van de waterlevering af, omdat niet aan de regeling werd voldaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *