Fout bij opgave minima-inkomen CAK

Onderstaand bericht ontvingen we deze week van de gemeente Heerlen:

In Heerlen zijn mensen met een inkomen op bijstandsniveau vrijgesteld van het betalen van een eigen bijdrage voor maatwerkvoorzieningen op grond van de Wmo. Per abuis is voor 2017 een laag bedrag gehanteerd in de opgave naar het CAK. Helaas kunnen wij dit niet meer corrigeren: het geldt nu voor heel 2017.

Compensatie voor ontvangen factuur

Dit betekent dat sommige cliënten van u nu wel een factuur van het CAK krijgen, terwijl ze deze voorheen niet kregen. Zij zullen deze factuur moeten betalen, maar kunnen  gebruik maken van een van de volgende mogelijkheden voor compensatie van deze kosten:

  1. Bij het CAK vragen om peiljaarwisseling, indien het inkomen in 2017 meer dan ca. € 2500 lager is dan in 2015.
  2. Gebruik maken van de collectieve polis Zorgverzekeringswet (VGZ Gemeentepolis Zuid-Limburg, als cliënt die heeft), waarin eigen bijdrages Wmo meeverzekerd zijn.
  3. Bijzondere Bijstand aanvragen voor deze kosten.

Wij kunnen ons voorstellen dat uw medewerkers vragen van cliënten hierover zullen krijgen. Het CAK is inmiddels namelijk de facturen voor 2017 aan het versturen. Daarom vinden wij het belangrijk dat u dit weet, en via uw medewerkers de cliënten hiermee kunt helpen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *